Nieuwsberichten 2017

Klik hieronder op het nieuwsbericht dat u wil lezen.

 

- 9 september 2017: Belgian Coast Walk

9 september 2017: Belgian Coast Walk

Zaterdag, 9 september, was het dan weer zover en organiseerde de MDS Contactgroep zijn tweede editie van hun Belgian Coast Walk. Kort samengevat komt het er op neer om in één dag de ganse Belgische kust (+- 66 km) af te wandelen, met de nadruk op wandelen, in estafette stijl met stukken van 5 km.

Gelijktijdig om 8.00 uur 's morgens starten twee teams enerzijds bij het begin van het Zwin, en anderzijds vanaf de grenspaal in Bray-Dune om elkaar dan uiteindelijk te ontmoeten aan de Spuikom in Oostende. Hierbij werden ze begeleid door verschillende sympathiserende leden en bijgestaan door een groep sympathisanten die voorzagen in de nodige catering en transport.

 

Voor 5€ kon iedereen een gokje wagen voor wat de totaaltijd zou zijn. Waar dan ook een mooie prijzenpot aan verbonden is.

 

Ondanks het feit dat de weersvoorspellingen er niet gunstig uit zagen voor die dag met heel wat regen, trakteerden de weergoden ons dan nog op een vrij zonnige dag zonder regen met een ideaal wandel temperatuurtje.

Er werd uiteindelijk een totaaltijd van 14u 46min 19ec neergezet.

 

Met nog steeds een aangenaam zonnetje werd 's avonds in samenwerking met de “Lymfklierkankervereniging Vlaanderen” voorzien om de innerlijke mens terug aan te sterken. Dit zowel voor de wandelaars, vrienden en sympathisanten.

Waarbij het na een korte verfrissing tijd was om “het 't zwijntje aan het spit“ aan te snijden in “zaal 't Bosjoenk“, ook in Oostende.

 

Rond 21 uur was het goed geweest en konden alle deelnemers van een verdiende rust genieten.

MDSContactgroep vzw  |  info@mdscontactgroep.be